Stół wiejski na weselu

Stół wiejski na weselu

0

Przygotowujesz tradycyjne, wiejskie wesele? Pamiętaj o wiejskim stole, który ostatnio coraz częściej pojawia się nie tylko na wiejskich weselach.

Stół wiejski to nie tylko smaczne jedzenie, ale również dodatkowy wystrój wesela. Jest wiele pomysłów na wygląd stołu wiejskiego. Trzeba tylko zdecydować jaki styl i zastawienie stołu odpowiada nam najbardziej.

W co zaopatrzyć wiejski stół?

Dach stołu pokryty jest zwykle strzechą i w połączeniu z pożywieniem daje niesamowity efekt. Na stole wiejskim znajdują się tylko wyroby wiejskie: kiełbasa wiejska, kaszanka, kabanosy, salceson, boczek, szynka z nogą, schab pieczony, pasztet, pasztetowa, ogórki kiszone, smalec, czosnek, chleb wiejski, piwo w beczce, bimber, żubrówka itp.

Należy pamiętać o tym by stół wiejski był suto zastawiony. Im więcej jedzenia tym lepiej. Wszyscy goście weselni na pewno z chęcią skosztuję czegoś odmiennego. Czegoś na co nie zawsze są w stanie sobie pozwolić w zabieganym życiu codziennym. Z reguły najszybciej znika wszystko właśnie ze stołu wiejskiego.

Stół wiejski bez bimbru?

Czasami lokale weselne mają stół wiejski w wyborze menu weselnego. Jeżeli jednak ktoś jest pomysłowy może sam zorganizować sobie taki stół. Można również wynająć firmę która zrobi go w sposób profesjonalny. Na stole wiejskim nie może także zabraknąć trunku dla prawdziwych mężczyzn czyli bimbru własnej roboty. Choć czasami bimber na weselach niesie ze sobą niemiłe sytuacje, to jednak musimy wierzyć, że męska część naszych gości weselnych potrafi kosztować się tym trunkiem z głową. I bimber nie sprawi, że zakończą oni wesele przed czasem.

Dodaj Komentarz